« Hotel Van der Valk Eindhoven»

Gepubliceerd op 05-09-2019

Het Van der Valk Hotel in Eindhoven ondergaat momenteel een fixe uitbreiding. Het plan ‘Hotel Eindhoven 2022’ omvat een renovatie van 150 hotelkamers én de nieuwbouw van een tweede hoteltoren met 100 kamers. Het duurzaam project wordt in verschillende fases uitgevoerd. Zo werden september 2018 reeds 28 kamers opgeleverd en zit men nu, zomer 2019, in fase 2.

Net als alle Van der Valk Hotels is ook de vestiging in Eindhoven, vlakbij de A2/A67, zeer goed gelegen. Dit maakt van Van der Valk Eindhoven een populaire ontmoetingsplek, zowel privé als zakelijk. Het is zo succesvol dat het nu toe is aan vernieuwing én een uitbreiding.

Het hele project, ontworpen door Quant architectuur, is in handen van hoofdaannemer Huybregts Relou. De hotelkamers worden niet alleen gerenoveerd, maar ook uitgebreid. Zo maken de balkons plaats voor extra kamerruimte. De huidige bouwfase waarin men zich nu bevindt, betreft de renovatie van 50 hotelkamers in 5 weken tijd (tijdens de bouwvak!) Voor het tegelwerk van de badkamers doet Huybregts Relou beroep op partner Resisto Tegelprojecten Someren. In het voortraject is Resisto ook betrokken geweest en heeft men o.a. het compleet Omnicol WD systeem geadviseerd wat vervolgens ook wordt toegepast!

Duurzaamheid

Bij het ontwerp is er ook veel gekeken naar duurzaamheid. Denk maar aan 1200 vierkante meter zonnepanelen, moderne energie- en wateroplossingen, zonwerende beglazing én het grootste en snelste laadstation van Nederland. Maar ook Resisto kiest voor duurzaamheid en de groene partner Omnicol. Met het waterdichtingssysteem, bestaande uit o.a. TP omnibind, JB Band, PL85 PROF omnicem en WD omnimat met alle bijhorende toebehoren, kiezen zij resoluut voor jaren onbezorgd doucheplezier. De 60 x 60 keramische natuursteenimitatietegels worden gevoegd met 142 omnifill en WD FLEX R omnifill

“Door het toepassen van het Omnicol WD systeem dragen ook wij ons steentje bij aan dit groene project.” aldus Peter van Brussel, eigenaar van Resisto Tegelprojecten Someren.

Benieuwd naar het eindresultaat? Het volledige meerfase project zal volgens planning in 2023 afgerond zijn.

6.000m² wand-/ vloertegels 60x60, 3.000m² WD omnimat, 25.000kg PL85 PROF (ES) omnicem, 2.750m JB band, 1.500kg 142 omnifill / WD FLEX R en diverse toebehoren!

Valk-Eindhoven-1567669640.jpg